top of page

Wij maken de toekomst, niet de overheid

Speech door Philippe Gits, tijdens de nationale betoging in Antwerpen op 22 aug '21 Mahatma Gandhi is bekend geworden door het geweldloos verzet, in het Sanskriet 'ahimsa'. Het was een verzet tegen de vernietigende onderdrukking van de Britten in Indië. Mahatma Gandhi was fysiek klein en had amper bezit. Hij liet enkel een klein bankje, een boek en een bril na. Maar zijn grootsheid was niet uiterlijk, wel innerlijk. De Indiërs noemden hem Mahatma, wat in het Sanskriet staat voor ‘grote ziel’. De vraag is nu hoe een ziel, een bewustzijn of het innerlijke groot wordt?

Kijken we daarvoor eerst naar onze tijd. Wat we nu meemaken met alle maatregelen (vrij in het najaar?) en de quasi verplichte vaccinaties is een toonbeeld van hoe velen gedwongen worden tot handelingen die ze helemaal niet willen. De gevestigde waarden, de autoriteiten die ons zouden moeten helpen, doen dit dus helemaal niet. Deze autoriteiten waar velen tot voor kort nog naar opkeken, zoals politici, bepaalde wetenschappers en vele figuren uit de media, vallen door de mand. Ze zitten hopeloos vast in een tunnelvisie. Dit drukt onherroepelijk hun verval uit, want een goedwerkend systeem zou ons net voor dergelijke grove misstappen moeten behoeden en erger nog, ditzelfde systeem wil precies nog ieder van ons in haar vernietigende val meesleuren. Door het bombardement aan eenzijdige berichtgeving bij velen ontstaan daarnaast angst. Het is echter heel goed dat je bewust bent dat deze angst niet van jezelf komt, maar van de media, diegene die nu ziekte en dood propageren.

Wat gebeurt er nu als je niet meer op deze autoriteiten kan steunen? Door met vallen en opstaan te onderzoeken wat wel en wat niet klopt, kom je los van de afhankelijkheden van de overheid, je laat het ‘systeem’ los. Je wordt onafhankelijker en daar is het hem om te doen. Van daaruit kan je in alle vrijheid nieuwe contacten opzoeken. Dit is cruciaal, het opzoeken van nieuwe contacten, elkaar ontmoeten, in gesprek gaan om zo nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen. Je overwint jezelf en je wordt meer vrij, je komt los van het systeem.

Dit proces is niet altijd eenvoudig, maar door je individuele zoektocht kan je je onzekerheden, je angsten en je afhankelijkheden overwinnen. Vanuit concrete en klare beslissingen, door eigen onderzoek om zo tot een samenwerking te komen, ontstaat er een innerlijke versterking, een opstanding of een versterking in het bewustzijn of in de ziel. Je ontwikkelt een groter vertrouwen.

We maken het einde mee van een systeem, we maken het prille begin mee dat we ontdekken dat ieder in zichzelf een grotere kracht kan ontwikkelen die hem of haar overstijgt. Op deze manier kunnen we onszelf ook overstijgen, beseffen dat gevaccineerd of niet uiteindelijk ook niet zoveel uitmaakt. Dit is een eigen keuze en vroeg of laat zullen we weer met z’n allen moeten samenwerken. Uiteindelijk raakt hier namelijk niemand ongeschonden uit, uit dit absurde debacle.

264 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page