top of page

Tegenwind op komst!

Journalisten Jakobien Huisman, Alain Grootaers en regisseur Mark Sanders ontvingen zes wetenschappers op Finca Don Carmelo in Andalucía. Voor zes persoonlijke portretten en een rondetafelgesprek over de coronacrisis, de maatregelen, het beleid, de vaccins, privacy en de toekomst van onze samenleving.


Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken, vaccinoloog prof. dr. Theo Schetters, gezondheids- en welzijnseconoom prof. dr. Lieven Annemans, klinisch psycholoog prof. dr. Mattias Desmet, sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler drs. Maurice de Hond en privacyspecialist prof. dr. Paul De Hert praten openhartig over de coronacrisis en de tol die ze moesten betalen omdat ze voor hun mening uitkwamen. Ook reflecteren ze over hoe het nu verder moet met de maatschappij en met hen. Is de coronacrisis voorbij of komt er nog meer op ons af? Zijn we onherroepelijk in de test- en vaccin-update maatschappij beland? En wat met onze privacy en onze mensenrechten? De zevendelige documentaire verschijnt in september 2021 en biedt de vrijheid om te spreken aan zes moedige wetenschappers die hun rug recht hielden in de coronastorm.


Sam Brokken: "Gelijkgestemde zielen die ondanks andere invalshoeken één gemeenschappelijke deler hadden: de mens opnieuw centraal stellen in de maatschappij."

Sam Brokken: "Het werd een warme en rijke ontmoeting. Gelijkgestemde zielen die ondanks andere invalshoeken één gemeenschappelijke deler hadden: de mens opnieuw centraal stellen in de maatschappij. Met 'Tegenwind' pogen we een alternatief te bieden om de door corona geïnduceerde maatschappelijke- en gezondheidsongelijkheid te counteren. Een reductionistische visie op het mens-zijn heeft geleid tot een ongeziene gezondheidscrisis. Deze kan alleen verholpen worden door onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, het waarborgen van mensenrechten en een streven naar een nieuw sociaal en medisch model.

In Tegenwind zal u kennismaken met bredere kijk op de crisis en hoe een multidimensionale aanpak hiertoe kan bijdragen."


BEKIJK HIER DE TRAILER:


Meer info & doneren om deze productie te ondersteunen: https://www.tegenwind.tv
3.101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page