top of page

Rauwe rouw en wedergeboorte

Een rauw gevoel van rouw, dat is wat ik de laatste dagen voel. Rouw, omdat de wereld die we gekend hebben nooit meer terugkomt. Rouw, omdat ik mijn kinderen niet de jeugd zal kunnen geven die ik voor hen gedroomd had. Rouw, omdat het voor hen zoveel uitdagender wordt dan het in onze zorgeloze jeugd geweest is.Tegelijk besef ik dat deze donkerte het nauwe geboortekanaal is dat ons uitnodigt om naar een lichtere wereld te gaan. Een wereld waar oude wonden en eeuwenoude lasten worden afgelegd, een wereld waar liefde heerst, collectief wordt gedacht, vrijheid wordt gerespecteerd en menselijkheid primeert, waar niets wordt opgelegd waar een ander op zielsniveau van ineenkrimpt.


Een wereld ook waarin eenieder weer bewust wordt van het licht, van de onuitputtelijke bron, die in elk van ons huist. Een kern die overstroomt, waar je eeuwig van kunt blijven tappen. Sommige spelers op het wereldpodium doen er momenteel alles aan om dat licht in elk van ons weer te ontsteken. Hoe zichtbaarder zij het duister maken, hoe meer mensen gaan ontdekken hoeveel licht ze in zich dragen. (Dankjewel daarom, mijnheer de premier, je speelt je rol voortreffelijk. Ze hadden geen betere pion op jouw plaats kunnen zetten.)


Toch wordt het nog even heftig. We zullen heel wat moeten afleggen wat ons lief is. Materiële zaken, maar ook vrienden, familie, vertrouwde plekken waar we niet meer welkom zijn, mensen die zwijgen terwijl je zou verlangen dat ze praten en jou beschermen. Alles waar je zult aan vasthouden, zal wankelen. Dat heeft één doel: die onwankelbare kern in jezelf vinden, waar Waarheid, Liefde, Licht jou de juiste weg zullen influisteren, àltijd. Wie bereid is alles te verliezen, zal een groot geschenk mogen ontvangen: het volle potentieel van zichzelf.


Het kan een eenzame weg zijn, bijwijlen, en in deze verwarrende tijden is het soms tasten naar wat echte verbondenheid is. Alles staat op de helling: werk, relaties, materie. Alles wat ons vroeger vervulde, wordt nu beschenen door nieuw licht. Sommige zaken en mensen reizen met ons mee naar het nieuwe leven, de nieuwe wereld, de nieuwe frequentie, andere(n) laten we achter.


Weet echter dat je nooit écht alleen bent. We doen dit met miljoenen, soms mijlenver van elkaar verwijderd maar gelieerd door het licht, in missie en ziel. Op een dag komen we samen op de bestemming die we wensen.

277 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page