top of page

Betogen? Een krachtig signaal van het bewuste individu!

Twee weken geleden troffen enkele duizenden mensen elkaar in het hart van Brussel. Het krachtige en het sterke aan deze betoging was, mijn inziens, dat het een bonte en kleurrijke verzameling was van duizenden authentiek en werkelijk verbonden individuen, veeleer dan een homogene groep of massa die door de straten van Brussel liep. Dat was makkelijk te ervaren wanneer je er bij was.Die werkelijke en authentieke verbondenheid tussen mensen ontstaat door de ontplooiing van het individuele bewustzijnspotentieel. Ontbreekt deze individuele ontwikkeling dan ervaart de mens steeds meer leegte en niet-verbinding en dan ziet men velen vluchten in massa- en groepsvorming.


Het was dus niet zo zeer een bijeenkomst van een massa of van enkele bewegingen die hun ‘zogenaamde’ achterban mobiliseerden, neen, het was een betoging van authentiek verbonden individuen die elk op zich een krachtig signaal wensten te leveren. Net wanneer individuen in eigen naam en uit eigen verantwoordelijkheid naar buiten komen en spreken, dan pas ontstaat er een niet te ontkennen signaal.


Met The Human Side willen we gerust betogingen, in het geval we er onze naam willen aan linken natuurlijk, communiceren op onze platformen. Het lijkt ons belangrijk dat mensen op zoek naar informatie, die ook kunnen vinden bij The Human Side. Overeenkomstig ons Manifest voor een Humane Toekomst vinden we het echter belangrijk dat de beslissing om deel te nemen aan een betoging niet zozeer van bovenuit gedirigeerd wordt, maar dat ze ontstaat in het hart van elk individu na rijp beraad en onderzoek.


The Human Side is een beweging met een aantal vurige trekkers, maar zonder uitgesproken boegbeelden. Veeleer: een collectief van vele bewuste geesten. Vandaar ook dat er niet noodzakelijk een The Human Side-delegatie moet meelopen of er per se een vlag moet zijn waarachter meegestapt kan worden. Ons werkelijke boegbeeld en leidraad is ons Manifest. Het is het Manifest dat ons allen verbindt en vanuit het Manifest is het dat we handelen. Het handelen geschiedt echter altijd vanuit de individuele verantwoordelijkheid, wat betekent dat niemand uit naam van The Human Side kan spreken maar steeds in eigen naam.


De kracht voor de toekomst ligt erin dat we niet onder de noemer van een partij of beweging naar buiten komen, maar als een verzameling van op zichzelf staande en verantwoordelijke individuen met een gemeenschappelijk ideaal. Dat gemeenschappelijke ideaal bij The Human Side is neergeschreven in het Manifest. Dat lijkt me het meest krachtige signaal te zijn dat we kunnen geven, een kracht die niet ongezien en onopgemerkt kan blijven, en uiteindelijk onoverwinnelijk zal blijken.

1.059 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page